Interessante activiteiten bij het Heusdens Bedrijvenplatform voor
ondernemers uit de gemeente Heusden

Interessante activiteiten bij het Heusdens Bedrijvenplatform voor ondernemers uit de gemeente Heusden

Bedrijfsbezoek bij Zorgboerderij Giersbergen 20 juni 2019

Datum donderdag 20 juni 2019
Tijdstip 16:30 - 19:30 uur
Locatie Zorgboerderij Giersbergen
Adres Giersbergen 2, Giersbergen
Bedrijfsbezoek bij Zorgboerderij Giersbergen 20 juni 2019
Deze middag zijn we te gast in het bedrijf van Hellen en John Junggebürth in Giersbergen: Zorgboerderij Giersbergen. Dit is een plek waar mensen met geheugenproblemen serieus worden ondersteund in hun zelfredzaamheid.

Deze trotse ondernemers hebben recentelijk een prachtige nieuwe karakteristieke accommodatie gebouwd achter de oorspronkelijke monumentale boerderij. Dat was ooit de plaats waar de vader van Hellen zijn agrarische bedrijf startte. Graag verwelkomen Hellen en John alle HBP-leden om het resultaat met eigen ogen te komen bekijken.
 

Zorgboerderij
Hellen vertelt ons deze middag alles over het ontstaan van haar zorgboerderij en de ontwikkelingen die deze de afgelopen jaren hebben doorgemaakt.  Met haar visie op goede zorg voor dementerenden koos Hellen regelmatig voor een koers tegen de gangbare opvattingen in, altijd in het belang van de cliënt en gericht op een menswaardig leven na de diagnose. Zorgboerderij Giersbergen heeft ondertussen meer dan 110 cliënten, waarvan de meeste mensen ouder en met een geheugenprobleem. Meerdere dagen per week zijn er twee groepen aanwezig. Er is niets op slot; mensen lopen probleemloos van ruimte naar ruimte - of zelfs over het buitenterrein, om gewoon weer terug te keren.Opleidingscentrum Böhm
Naast dagbesteding voor dementerenden leidt Zorgboerderij Giersbergen ook andere zorgprofessionals op volgens het Böhm-principe. Naast kantoren is er daarom ook plaats gekomen voor een nieuwe plek voor het opleidingscentrum Böhm.

In dit behandelmodel staat de consequente cliëntgerichte benadering of ‘eigen normaliteit’ en het belang van een thuisgevoel bij dementie centraal. Een mens die het besef van de actualiteit verliest, kan niets anders dan het verleden  te zien als dagelijkse realiteit. Tot in iemands twintiger jaren zit het beleefde verleden namelijk sterk verankerd in de hersenen; alles wat daarna gebeurd is, zal als eerste vervagen.

Het vergt een substantieel andere manier van denken van verzorgenden, ongeacht of het nu familie is of zorgprofessionals zijn. Het zich consequent verplaatsen in de normaliteit van de mens met dementie is voorwaarde voor succes. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar het betekent soms veel. Hellen vertelt hierover vol passie. Verhelderend, ook al hopen we er natuurlijk zelf nooit mee te maken te krijgen.

Ons programma voor deze middag:

16.30 uur: Ontvangst

16.45 uur:  Hellen geeft ons een inkijk in haar bedrijf

17.15 uur: Een kijkje achter de schermen

17.30 uur: Ondernemers Ontmoeten Ondernemers (O-O-O), netwerkborrel

circa 19.30 uur: Einde

 

 

 
Ben jij er ook bij? Meld je dan snel aan via de aanmeldknop.

Ook nog dit:
Ben je na aanmelding alsnog verhinderd om deel te nemen? Laat dit dan zo snel mogelijk weten.


Tot donderdag 20 juni!

Met vriendelijke en zonnige groet,
Bestuur Heusdens Bedrijvenplatform

 
 

Online inschrijven voor deze activiteit is niet meer mogelijk
Aantal inschrijvingen: 30 (41)

Heusdens Bedrijvenplatform (HBP)

Vereniging van ondernemers in de gemeente Heusden

Drunen, Nieuwkuijk, Vlijmen, Elshout, Haarsteeg, Doeveren, Hedikhuizen, Herpt, Heusden, Oudheusden
Terug naar boven