Interessante activiteiten bij het Heusdens Bedrijvenplatform voor ondernemers uit de gemeente Heusden

< Terug naar overzicht

Ernst en Luim ondernemersavond

Datum woensdag 18 november 2009
Tijdstip 00:00 uur
Locatie Café De Harmonie
Adres Haarsteeg
Ernst en Luim ondernemersavond
Op 18-11-2009 speelt Ernst & Luim speciaal voor HBP-leden en hun gasten.
Gezien het succes van de voorgaande jaren wordt ook dit jaar weer een speciale ondernemers-avond georganiseerd. Een geheel verzorgde avond met een voorstelling op hoog niveau in een oergezellige ambiance.
Wij ontvangen u graag vanaf 19.30 uur met koffie / thee en iets lekkers bij Café De Harmonie in Haarsteeg. Tijdens de pauze en na de voorstelling worden er drankjes en hapjes geserveerd.
Kaarten voor deze compleet verzorgde avond à € 40,00 p.p. kunt u via deze site bestellen (via ‘aanmelden’ en door het aantal gewenste kaarten op te geven) U ontvangt een factuur.


Dit jaar speelt Ernst & Luim:

Hamlet
De vader van Hamlet, de koning van Denemarken, is vermoord. De geest van Hamlets vader spookt 's nachts rond het kasteel. Op een nacht vertelt de geest aan Hamlet dat hij werd vermoord en hoe dit gebeurde. Ook vertelt hij dat zijn oom Claudius de moordenaar is. Claudius eist de troon op en trouwt bovendien met de weduwe van zijn eigen broer waardoor hij de stiefvader van Hamlet wordt.
Hamlet weet niet wat hij moet doen. Spreekt de geest de waarheid of proberen duistere krachten hem tot slechtheid te verleiden? Moet Hamlet wraak nemen op Claudius?

William Shakespeare wordt door velen gezien als de beste schrijver die Engeland ooit heeft voortgebracht. Hamlet, Prins van Denemarken, doorgaans afgekort tot Hamlet, heeft hij geschreven tussen 1600 en 1602. De wraaktragedie is onder meer bekend vanwege de frase “to be or not to be, thats the question”, die wordt uitgesproken door Hamlet, het personage waar alles om draait. Een van de beroemdste zinnen ooit uitgesproken op toneel.
De eerste opvoering van Hamlet vond waarschijnlijk plaats in juli 1602. Het was in die tijd heel gewoon voor een schrijver om zijn ideeën uit eerdere literaire bronnen te halen, iets wat wij nu zouden beschouwen als schending van het auteursrecht. Shakespeare inspireerde zich voor zijn Hamlet mogelijk op een verhaal uit een vroegere bron, vermoedelijk op een in de 12e eeuw in het Latijn geschreven geschiedenis van Denemarken.

Online inschrijven voor deze activiteit is niet meer mogelijk
Aantal inschrijvingen: 38 (36)

Heusdens Bedrijvenplatform (HBP)

Vereniging van ondernemers in de gemeente Heusden

Drunen, Nieuwkuijk, Vlijmen, Elshout, Haarsteeg, Doeveren, Hedikhuizen, Herpt, Heusden, Oudheusden
Terug naar boven