Interessante activiteiten bij het Heusdens Bedrijvenplatform voor ondernemers uit de gemeente Heusden

< Terug naar overzicht

Nieuwjaarsreceptie

Datum vrijdag 11 januari 2013
Tijdstip 19:30 uur
Locatie de Harmonie
Adres Haarsteegsestraat 58, 5254JS Haarsteeg
Nieuwjaarsreceptie
National Geographic-onderzoeker William Saturno ontdekte onlangs dat de Maya-kalender in 2012 niet afloopt, maar nog minstens 7.000 jaar doorgaat. Kunnen alle doemscenario’s de prullenbak in? Wat heeft William Saturno ontdekt? Deze archeoloog doet al jaren onderzoek naar de Maya’s in Guatemala. Tijdens opgravingen in Xultan stuitte hij onder een plak aarde op een huisje. Een van de muren stond vol met ingewikkelde berekeningen. Dit blijkt een kalender te zijn die laat zien dat de wereld nog minimaal 7.000 jaar doordraait. Maar de Maya’s beweerden toch dat de wereld eind 2012 vergaat? De Maya’s waren een bijzonder volk. Ze waren ontzettend goed in astronomie en hun kalenders waren vaak exacter dan onze huidige kalender. Ze hebben trouwens nooit beweerd dat de aarde zou vergaan. Wij denken graag in doemscenario’s en omdat hun kalender ophield, hebben wij dat ervan gemaakt. De kalenders van de Maya blijken echter gebaseerd op allerlei cycli.

Goed nieuws van de Maya’s: de wereld vergaat niet!

 
National Geographic-onderzoeker William Saturno ontdekte onlangs dat de Maya-kalender in 2012 niet afloopt, maar nog minstens 7.000 jaar doorgaat. Kunnen alle doemscenario’s de prullenbak in?

Wat heeft William Saturno ontdekt?
Deze archeoloog doet al jaren onderzoek naar de Maya’s in Guatemala. Tijdens opgravingen in Xultan stuitte hij onder een plak aarde op een huisje. Een van de muren stond vol met ingewikkelde berekeningen. Dit blijkt een kalender te zijn die laat zien dat de wereld nog minimaal 7.000 jaar doordraait.

Maar de Maya’s beweerden toch dat de wereld eind 2012 vergaat?
De Maya’s waren een bijzonder volk. Ze waren ontzettend goed in astronomie en hun kalenders waren vaak exacter dan onze huidige kalender. Ze hebben trouwens nooit beweerd dat de aarde zou vergaan. Wij denken graag in doemscenario’s en omdat hun kalender ophield, hebben wij dat ervan gemaakt. De kalenders van de Maya blijken echter gebaseerd op allerlei cycli.
 
Hoe werken die cycli dan precies?
Vergelijk het met de kilometerstand van je auto. Op een gegeven moment bereik je de 999.999 kilometer, daarna springt hij weer op 0. Dat je het einde van je teller hebt bereikt, betekent nog niet het einde van je auto. Zo zit het ook met de Maya-kalender. Dat we nu aan het einde van zo’n cyclus zitten, wil niet zeggen dat daarna de wereld vergaat. Waarschijnlijk draait de aarde zelfs eindeloos rond.
 
Mede daarom willen wij samen met jou en je partner een toost uitbrengen op het nieuwe jaar!
 
Jullie zijn van harte welkom op vrijdag 11 januari in de Harmonie in Haarsteeg om verrassend ontspannen samen te zijn.
 
De nieuwjaarsborrel begint om 19:30 uur en wordt geïllustreerd met lekkere hapjes, drankjes en muziek. We zien je aanmelding graag tegemoet door middel van de bekende inschrijfbutton.
 
Online inschrijven voor deze activiteit is niet meer mogelijk
Aantal inschrijvingen: 117 (107)

Heusdens Bedrijvenplatform (HBP)

Vereniging van ondernemers in de gemeente Heusden

Drunen, Nieuwkuijk, Vlijmen, Elshout, Haarsteeg, Doeveren, Hedikhuizen, Herpt, Heusden, Oudheusden
Terug naar boven