Interessante activiteiten bij het Heusdens Bedrijvenplatform voor
ondernemers uit de gemeente Heusden

Interessante activiteiten bij het Heusdens Bedrijvenplatform voor ondernemers uit de gemeente Heusden

project ‘Day for Change’ - D'Oultremontcollege - 10 april 2019

Datum woensdag 10 april 2019
Tijdstip 08:45 - 12:15 uur
Locatie dóultremontcollege
Adres Dillenburgstraat 46, Drunen
project ‘Day for Change’  -  D'Oultremontcollege -  10 april 2019

Welke ondernemers helpen de leerlingen van het Dóultremontcollege op weg?

Bent u een doorgewinterde, ambitieuze ondernemer? Heeft u de nodige tips en tricks in huis om leerlingen op te leiden tot ondernemers in de dop? Dan is het d’Oultremontcollege op zoek naar u. Onze leerlingen hebben uw kennis, enthousiasme en steun nodig en u kunt op die manier vast kennismaken met ondernemende talenten  van de toekomst!

Ondernemerschap is naast het vak O&O (onderzoek en ontwerpen) een van de pijlers van de toekomst voor het d’Oultremontcollege in Drunen.

Wij vinden het daarom belangrijk dat leerlingen in de derde klas in aanraking komen met u, de ondernemers uit de regio. U deelt uw expertise en ervaringen met onze leerlingen en op uw beurt krijgt u een kijkje in de keuken van de beginnende ondernemers die wij als school voort hopen te brengen! Mogelijk vindt u een aantal talenten dat zich in de toekomst voor uw bedrijf kunnen inzetten!
 
Bedrijfsplan pitchen voor microkrediet
Begin april beginnen onze leerlingen met het project ‘Day for Change’. Voor dit project zetten leerlingen een bedrijfsplan op en pitchen dit vervolgens bij een financiële instelling - in dit geval Rabobank de Langstraat - om een microkrediet aan te vragen. Vervolgens zetten zij dit microkrediet in om winst te maken, die ten goede zal komen aan ondernemers in ontwikkelingslanden.

Het doel van de stichting ‘Day for Change’ is om een rechtvaardig economisch systeem op te bouwen, waarbij jongeren leren goed te zijn voor mens, dier en planeet. Voor meer informatie over deze stichting:

Deel uw expertise met onze leerlingen
Voordat de leerlingen de pitch bij Rabobank de Langstraat houden, zouden wij als docenten het leuk vinden om de leerlingen eerst feedback van doorgewinterde ondernemers te geven. Daarom vinden deze gespreksronden plaats midden in het project. Alle informatie die u deelt met de leerlingen zal daardoor ook echt gebruikt kunnen worden ten behoeve van het project.

Wat wil een bank allemaal weten? Wat zorgt ervoor dat het microkrediet zo hoog mogelijk wordt? Kan het marketingplan van de leerlingen succesvol zijn? Allemaal vragen waar u als ondernemer in deze regio een veel beter beeld van zult hebben dan onze leerlingen. We willen een carrousel opzetten waarbij leerlingen op zijn minst met twee verschillende ondernemers spreken om zoveel mogelijk kennis op te doen voordat ze hun definitieve plan moeten pitchen.

Wilt u uw kennis delen en feedback geven?
Vindt u het interessant om de leerlingen wat meer bij te brengen over de mooie kanten van het ondernemerschap en de valkuilen ervan? Houd dan een plek vrij in uw agenda.

Op  woensdag 10 april houden de leerlingen in het d’Oultremontcollege een korte pitch van hun idee. Aan u dan de vraag om het ondernemingsplan te voorzien van opbouwende kritiek. Dit zal gebeuren in een mondelinge setting waardoor voorbereiding niet noodzakelijk is.
 
woensdag 10 april:
09.45 uur: Ontvangst
10.00 uur:  Eerste groep leerlingen    
11.00 uur:  Tweede groep leerlingen  
12.15 uur:  einde ochtendAanmelden:
Leest u in bovenstaand bericht iets waar u als ondernemer uit de regio Heusden graag aan wilt bijdragen? 

Dan kunt u zicht direct aanmelden via een mailtje naar: m.vankruijsbergen@doultremontcollege.nl.
(dus niet aanmelden via de website van het HBP).

Wilt u op een andere manier betrokken zijn?

Misschien kunt u ook op andere concrete manieren bijdragen aan de versterking van het onderwijs in uw regio. Heeft u bijvoorbeeld een probleem waar onze leerlingen hun tanden op stuk mogen bijten? Heeft u interesse om onze solar-boot te sponsoren of de juiste knowhow waar onze ‘Tech Challenge’ een boost van kan krijgen? Voor al deze (en andere) zaken mag u ook contact opnemen met bovenstaand mailadres.

Wij horen graag van u!

 

 

Heusdens Bedrijvenplatform (HBP)

Vereniging van ondernemers in de gemeente Heusden

Drunen, Nieuwkuijk, Vlijmen, Elshout, Haarsteeg, Doeveren, Hedikhuizen, Herpt, Heusden, Oudheusden
Terug naar boven