Interessante activiteiten bij het Heusdens Bedrijvenplatform voor ondernemers uit de gemeente Heusden

< Terug naar overzicht

Themabijeenkomst inzetbaarheid en vitaliteit binnen het MKB De Langstraat UITGESTELD.

Datum maandag 27 mei 2013
Tijdstip 00:00 uur
Locatie Partycentrum Wijnand van Delft
Adres Anton Pieckplein 73 5152 LZ Drunen
Themabijeenkomst inzetbaarheid en vitaliteit binnen het MKB De Langstraat UITGESTELD.
De problematiek is inmiddels bekend: steeds meer mensen zullen langer moeten doorwerken omdat de leeftijd waarop je AOW krijgt opschuift naar 67 jaar. Bedrijven moeten dus steeds meer werknemers langer, gezonder en anders laten doorwerken. En ze moeten ook zorgen voor een uitgebalanceerd personeelsbestand, met voldoende instroom van goed geschoolde jongeren ondanks de toenemende vergrijzing door demografische ontwikkelingen. De recessie duurt ook voort met alle mogelijke gevolgen voor onderneming en personeelsbestand….
Aangezien het voor velen moeilijk is om op 27 mei a.s. aanwezig te kunnen zijn, hebben we besloten om deze activiteit even uit te stellen. Zodra er een nieuwe datum bekend is zullen we dit aan jullie kenbaar maken.

------------------------
HBP organiseert op 27 mei a.s. een themabijeenkomst voor haar leden. Doel van deze bijeenkomst is het aanreiken van kennis en good practices als bijdrage voor een verbeterde duurzame inzetbaarheid van (oudere) werknemers.
Hiermee kan de organisatie invulling geven aan het ontwikkelen van een integraal personeelsbeleid omtrent duurzame inzetbaarheid. Tevens zal nadrukkelijk worden stilgestaan bij de instroom van jonge werknemers en de eisen die een goed personeelsbeleid daar aan stelt. Inzetbaarheid en vitaliteit leveren geld op… aantrekkelijk dus om kennis van te nemen….

Alle leden krijgen enige weken voorafgaand aan de bijeenkomst een enquête toegezonden waarvan de resultaten zullen worden verwerkt en besproken in het programma deze avond.
 
Programma opzet:

1. welkom en programma toelichting door Bob Booij
2. Korte film en presentatie visie en beleid (duurzame) inzetbaarheid en vitaliteit vanuit HRM perspectief/ Bob Booij
3. Resultaten enquête door Mirjam Engelkes/A&O psycholoog
4. Inzetbaarheid en vitaliteit belicht vanuit perspectief van de fysiotherapeut/ John Hurkmans en ergonoom /Jose Hafkamp
5. Discussie 
6. Conclusies en afsluiting
 

Online inschrijven voor deze activiteit is niet meer mogelijk
Aantal inschrijvingen: 23 (19)

Heusdens Bedrijvenplatform (HBP)

Vereniging van ondernemers in de gemeente Heusden

Drunen, Nieuwkuijk, Vlijmen, Elshout, Haarsteeg, Doeveren, Hedikhuizen, Herpt, Heusden, Oudheusden
Terug naar boven