Nieuws en informatie voor HBP-leden

Wellicht is de workshop Open Clubgedachte op het Sportcafé van Stichting de Schroef op 14 november a.s. ook iets voor u als Heusdense ondernemer?

door
Atletiekvereniging DAK is gevestigd op sportpark De Schroef. Naast sportbeoefening is in het park ruimte voor andere vormen van recreatie en is een aantal speeltoestellen aanwezig. Het idee, de uitdaging, is om een deel van het park zo in te richten dat het een sociale ontmoetingsplek kan worden waar mogelijkheden zijn om mensen actief te laten zijn. Atletiekvereniging DAK zou dit graag doen aan de hand van het Athletic Skills Model: een nieuwe manier van denken over bewegen voor de topsport, breedtesport, gezondheidszorg en het bewegingsonderwijs. Een mogelijk gevolg van deze nieuwe manier van denken is herinrichting van het park.

Dit idee heeft de atletiekvereniging onlangs gepitcht bij Rabobank De Langstraat en is samen met drie andere verenigingen beloond met een verenigingsondersteuningstraject. Landelijk zet de Rabobank zich namelijk in om verenigingen meer zelfredzaam en toekomstbestendig te maken. Tijdens het Sportcafé van Stichting de Schroef verzorgt atletiekvereniging DAK i.s.m. Sportservice Noord-Brabant (in opdracht van het NOC*NSF), Topfysiotherapie Drunen, hockeyvereniging MHCD, de Gemeente Heusden en Stichting de Schroef een workshop om u te informeren en om te sparren over de centrale vragen: Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de bestaande accommodaties optimaal benut worden? En hoe kunnen nieuwe mogelijkheden worden gecreëerd zodat ook niet-gebonden sporters, fysiotherapeuten en andere zorgaanbieders, scholen en bijvoorbeeld de brandweer gebruik kunnen maken van de mogelijkheden? Mocht u als ondernemer dit verhaal interessant vinden, vanuit gezondheidsperspectief mee willen denken en/of ideeën hebben over een eventuele herinrichting van het park om deze ontmoetingsplek te realiseren, dan kunt u zich aanmelden via contact@stichtingdeschroef.nl of via “Netwerkapp” Download de app “netwerkapp” op je smartphone Meld je aan via email of linkedin Vul eventcode “sportcafe2018” in en start met netwerken. Tijdens het Sportcafé is er gelegenheid tot het volgen van twee workshops. Voor de complete informatie over programma, tijden en locatie, lees: https://www.stichtingdeschroef.nl/index.php/sportcafe

 
Geen nieuwsberichten gevonden

Heusdens Bedrijvenplatform (HBP)

Vereniging van ondernemers in de gemeente Heusden

Drunen, Nieuwkuijk, Vlijmen, Elshout, Haarsteeg, Doeveren, Hedikhuizen, Herpt, Heusden, Oudheusden
Terug naar boven