Nieuws en informatie voor HBP-leden

Gebiedsontwikkeling Oostelijke Langstraat een update van Projectleider Yvette van der Linden

www.heusdensbedrijvenplatform.nl
Een korte update van Yvette van der Linden Projectleider GOL.


Volgende week starten we met de officiële procedures voor het planproces van GOL. Maar voordat het zo ver is, geef ik jullie graag een update van de stappen die we met het project hebben doorlopen om zo ver te komen.

Terugblik:
 
9 december 2014  hebben wij in de Adviesgroep een nieuwe variant van aansluiting 45 's-Hertogenbosh-West en 43 Nieuwkuijk besproken. 19 december 2014 heeft de stuurgroep GOL met de varianten ingestemd. Op 11 februari 2015  heeft de stuurgroep de gemeenteraadsleden, statenleden en leden van het algemeen bestuur van het waterschap geïnformeerd. Op 23 en 25 februari hebben we ook bewoners bijgepraat. Ook zijn op 2 februari 2015 bewoners van Waalwijk geïnformeerd.
 
Wat er verder is gebeurd: op 25 februari jl. heeft de stuurgroep  besloten om project aansluiting Nieuwkuijk in fase 1 te realiseren. Dit was het eerste project in fase 2 geprioriteerd. Dit is mogelijk omdat we een besparing realiseren bij aansluiting 45. Dit brengt ook de realisatie van de overige fase 2 projecten dichterbij.
 
Vooruitblik:
 
We gaan nu de officiële procedures in.
 
Vanaf aanstaande maandag 16 maart tot en met 4 mei ligt de NRD (notitie reikwijdte en detailniveau) ter visie. Dit is de eerste stap in de formele procedure. De NRD beschrijft wat we in het milieueffectrapport gaan onderzoeken en hoe we deze onderzoeken gaan uitvoeren. Bewoners en belanghebbenden kunnen hun visie hierover bij ons indienen. De informatie is vanaf 16 maart via www.brabant.nl en http://ruimtelijkeplannen.brabant.nl beschikbaar en ook zijn er inkijkexemplaren in de gemeentehuizen en het provinciehuis. Op maandag 23 en woensdag 25 maart organiseren we bijeenkomsten voor omwonenden om hen te informeren over de NRD. Ook jullie zijn van harte welkom om hier naartoe te komen. Voor meer informatie verwijs ik u naar de website van GOL: www.oostelijkelangstraat.nl.
 
Op 26 maart hebben we de eerstvolgende Adviesgroepvergadering waarin de concept ruimtelijke ontwerpen worden gepresenteerd door NBIC. Ook zullen we dan de schetssessies toelichten. Op 13,14 en 15 april vinden deze schetssessies plaats. Hierin worden bewoners en belanghebbenden uitgedaagd om met ons mee te schetsen. Deze input neemt NBIC mee terug, om de ruimtelijke ontwerpen definitief te maken. Jullie zijn van harte welkom bij de schetssessies.
 
Ik hoop jullie hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en hopelijk tot ziens op 26 maart.
 
Vriendelijke groet
 
Ivette van der Linden
Projectleider GOL
06 5568 6583
 
PNB
Brabantlaan 1 | Postbus 90151 | 5200 MC  ’s-Hertogenbosch | Telefoon 073 6812812 | Fax 073 6141115 | info@brabant.nl | Twitter: @brabant | www.brabant.nl
 

 
Geen nieuwsberichten gevonden

Heusdens Bedrijvenplatform (HBP)

Vereniging van ondernemers in de gemeente Heusden

Drunen, Nieuwkuijk, Vlijmen, Elshout, Haarsteeg, Doeveren, Hedikhuizen, Herpt, Heusden, Oudheusden
Terug naar boven