Nieuws en informatie voor HBP-leden

Bedankje Day for Change - d'Oultremontcollege - april 2019

www.heusdensbedrijvenplatform.nl


Onze dank is groot!
Wij danken alle ondernemers die aanwezig zijn geweest tijdens Day for Change ochtend ochtend op onze school en kijken met veel plezier uit naar het moment dat onze leerlingen met mooie winsten terugkomen naar school. Zodat wij als school en gemeente Heusden een mooie bijdrage kunnen leveren aan de ondersteuning van vrouwen in India die aldaar hun eigen bedrijfje proberen vorm te geven.

Namens het d’Oultremontcollege,

Mark van Kruijsbergen en Sijmen Pijnenburg, docenten economie.

Ps. Heeft u nog vragen of opmerkingen, of wilt u graag in de toekomst ook betrokken raken bij het middelbaar onderwijs in onze regio, laat het ons dan weten via: m.vankruijsbergen@doultremontcollege.nl


De opstart
Maandag 25 maart was het dan zover voor de leerlingen van 3 havo en 3 vwo. Zij mochten beginnen met het project Day for Change. Eindelijk mochten ze zelf aan de slag met het opzetten van een bedrijfje.

De aftrap werd gedaan door de dame s van Day for Change met een gastcollege. De leerlingen kregen de achtergrond van microkredieten en ondernemerschap uitgelegd alvorens de informatie over het project zelf te krijgen. Ook werd aan de leerlingen verteld dat het opgehaalde geld ten behoeve zal komen van 15 Indiase vrouwen in een heel arm gebied in India. Op deze manier zal de kleine onderneming van onze Heusdense leerlingen bijdragen aan de ondernemingen van deze 15 vrouwen.

Het feedbackmoment
Na 2 weken brainstormen, discussiëren en soms zelfs ruzie maken, mochten de leerlingen het voorlopige plan voorleggen aan een tiental Heusdense ondernemers. Op woensdag 10 april om 10.00u was het zover voor de 16 groepjes vwo-leerlingen en 3 havo-groepjes. Een uur later was het de beurt aan de overige havo-groepjes. Alles bij elkaar hebben de 10 ondernemers uit de regio met hun feedback bijna 150 leerlingen geholpen met het verbeteren van hun idee.
Het allermooiste moment van de dag: “MENEER, DEZE MAN HEEFT AL INTERESSE IN ONS PRODUCT!”. Het enthousiasme en de feedback van de ondernemers: voor de leerlingen nu al een ervaring om nooit meer te vergeten. Daarbij voor ons natuurlijk een extra stimulans om dit komend jaar nog mooier te maken!

Het vervolg
De feedback van de ondernemers heeft veel groepjes laten inzien dat er toch nog wat werk verzet moet worden. Vele plannen werden op de dag zelf al aangepast, maar zullen nog vervolmaakt moeten worden. Dit zal gebeuren in de week tot 17 april, de datum dat de leerlingen mogen presenteren bij Rabobank de Langstraat in Waalwijk om daadwerkelijk het microkrediet van € 5,- per leerling te krijgen. De weken daarna zullen de leerlingen vervolgens gebruiken om met het ontvangen microkrediet hun bedrijfjes zo succesvol mogelijk te maken.

Concluderend
Is uw auto al weken smerig en zou deze weleens gewassen mogen worden?; Heeft u altijd zin in chocolade?; Bent u op zoek naar nieuwe opties voor uw marketinguitingen? Let dan goed op als leerlingen vanuit het Day for Change project contact met u zoeken!

U steunt het goede doel, terwijl u er zelf ook iets leuks/lekkers/praktisch aan overhoudt!


Onze dank is groot!
Wij danken alle ondernemers die aanwezig zijn geweest tijdens de ochtend op school en kijken met veel plezier uit naar het moment dat onze leerlingen met mooie winsten terugkomen naar school. Zodat wij als school en gemeente Heusden een mooie bijdrage kunnen leveren aan de ondersteuning van vrouwen in India die aldaar hun eigen bedrijfje proberen vorm te geven.

Namens het d’Oultremontcollege,

Mark van Kruijsbergen en Sijmen Pijnenburg, docenten economie.

Ps. Heeft u nog vragen of opmerkingen, of wilt u graag in de toekomst ook betrokken raken bij het middelbaar onderwijs in onze regio, laat het ons dan weten via: m.vankruijsbergen@doultremontcollege.nl


 
Geen nieuwsberichten gevonden

Heusdens Bedrijvenplatform (HBP)

Vereniging van ondernemers in de gemeente Heusden

Drunen, Nieuwkuijk, Vlijmen, Elshout, Haarsteeg, Doeveren, Hedikhuizen, Herpt, Heusden, Oudheusden
Terug naar boven